Snart bara ett PIM-år kvar

oktober 26, 2008 | Kommentarer inaktiverade för Snart bara ett PIM-år kvar

Nu har vi snart bara ett år kvar av PIM-projektet i vår lilla stad. 100 % ska nå nivå 2 och 50 % ska nå nivå 3. Hur kommer detta gå? Just nu ser det inte bra ut. Vi har ca 20 % som har nått nivå 2. 4 % har nått nivå 3. Detta på 1,5 år och nu har vi snart bara 1 år kvar. Kommer vi nå vårt mål?

När staden sätter upp ett sådant mål måste det innebära att man ska bryta ner det på varje skolområde. Vad jag menar är att varje skolområde då ska ha samma mål för sin personal, 100 % på skolområdet ska nå nivå 2 och 50 % ska nå nivå 3. Jag får sätta mig lite med excel och räkna ut detta. Ska bli spännande och se hur det går för respektive område.

Men lite oroväckande är det när skolledare resonerar så att de anser att det räcker om deras personal når nivå 2. Vilka ska då nå nivå 3? Den andra skolan på området? Inte speciellt rättvist, eller hur? Varför behöver inte den skolan pedagoger med de kunskaperna? Ja, ja, inte oroa sig i förväg. Vi får väl se vad som händer…..