De interaktiva skrivtavlornas intåg i Trollhättans skolor pågår för fullt, och även in i förskolan. Jag letar efter forskning kring just interaktiva skrivtavlor i skolan. Det har visserligen inte pågått så länge och det kommer väl så småningom. Men jag har hittat en del engelsk litteratur som jag ska ta mig tid och läsa någon dag. Tycker dock det är lättare med svensk litteratur, det flyter bättre.

När jag var VFU-ledare hade jag en student som gjorde sitt examensarbete om interaktiva skrivtavlor i matematikundervisningen. Innehållet i hans arbete tycker jag är väl läsbart och mycket är övergripande användandet av interaktiva skrivtavlor i allmänhet. Arbetet heter Smarta tavlor och levande lektioner – Om interaktiva skrivtavlor i matematikundervisningen. Är det någon därute som vet något mer skrivet eller forskat kring ämnet?