Första dagen på BETT

januari 14, 2009 | 11 Comments

Tidig morgon, klockan ringer 03.40, jösses mitt i natten! Dags att ge sig av mot Landvetter och planet mot London. Typiskt förstås är planet försenat 1,5 timme på grund av dimma på Heathrow. Lite försenade anländer vi till London, till hotellet och sedan direkt till BETT. Första dagen blev alltså en eftermiddag på BETT. Vilka intryck fick jag första dagen?

Stort, detta gör man kanske inte på en dag om man vill ta sig tid och lyssna på vad som sägs och se vad som visas. Interaktiva skrivtavlor i precis varje monter oavsett vad som ska  visas eller marknadföras. Det verkar vara helt självklart att alla har en interaktiv skrivtavla av någon sort.

Mycket montrar som säljer eller marknadsför någon typ av läromedel, ska ta mig lite mer tid i morgon tror jag och se om det är vettiga läromedel som bygger på de styrdokument som styr vår svenska skola. Fast jag måste erkänna att jag i  all hast är tveksam till dem.

I morgon kommer fler IT-intresserade lärare från Sverige till BETT, ska bli kul att träffa ännu fler. IT-chefen kommer också. Det svåra är att välja vad man ska fokusera på. Det går inte att fokusera på allt, utan måste välja ut lite mer planerat. Får fundera över det i natt.

Kul är det att träffa bloggvänner, träffade både IT-mamman och Al Contrario idag. I morgon hoppas jag träffa referensgruppen IT för pedagoger.

Återkommer i morgon med mer rapport från BETT.