Föreningen DIU-väst

februari 26, 2009 | 5 Comments

Igår var det medlemsmöte igen i Föreningen Datorn i utbildningen (DIU) väst. Jag gillar verkligen dessa möten. Trevlig atmosfär, välkomnande och med bra inspirerande innehåll. Tanken är att vi ska hjälpas åt att inspireras av varandra eftersom vi är alla från olika kommuner och stadsdelar, och vi arbetar på olika sätt med IT-pedagogiska frågor. En förening att rekommendera för er som läser min blogg av intresse för IT-pedagogik (inte ni som läser när jag skriver om golf, om det nu finns några sådana ute i cyberrymden, ni är nog förstås på golfbanan istället).

Igår handlade det om Skoldatatek, Smartboard och andra tekniska prylar vi hittat och använder i skolan. Gav idéer och tankar, och jag har redan bställt några saker av det som visades. Bland annat visade Anette en 3D-mus. Hon visade hur man med den och Google Earth kan resa på ett inspirerande sätt djupare in i stadkärnan och byggnader. Hoppas 3D-musen snart kommer med posten.