Framtidens lärande 2012

maj 16, 2012 | Kommentarer inaktiverade för Framtidens lärande 2012

Då var Framtidens lärande 2012 över. Fortfarande tycker jag den är en fantastisk konferens att delta på. Här möts vi, kanske är vi likasinnade vi som tror på förändring och möjligheter. Vi som inte ser hindren utan nyfiket kastar oss in och vidare i den digitala värld skolan kan vara del av.
Framför allt delar vi med oss av erfarenheter, möjligheter, tankar och vardagsberättelser. Och det är dessa möten som ger inspiration som går att använda när vi kommer hem. Visst gillar vi också att bli underhållna av de stora som har mycket att säga och visa. Men om vi ska vara ärliga, leder de till förändringen i klassrummet när vi kommer hem? Att lyssna på duktiga föreläsare att alltid trevligt, helst om det blandas med lite show och skratt. Men som Rektor T sa idag: Om det inte gör skillnad i klassrummet eller för den enskilde eleven då ska vi göra något annat. Har insett att digitala satsningar, kompetensutveckling måste följas upp i verksamheten. Det får inte bli tillfälliga jippon eller happenings, vilket det alldeles för lätt blir. Alltså måste vi vara ärliga, att jag och du åkte på Framtidens lärande – vad leder det till för skillnad i klassrummet för den enskilde eleven?