Geocaching med lärarna

augusti 13, 2012 | Kommentarer inaktiverade för Geocaching med lärarna

Idag startade läsåret för våra lärare, och lite trevligt blandat med inspiration är ett måste första dagen efter semestern. Jag stod för programmet på Kronan och Frälsegårdsskolan, och då blev det geocaching. Ingen visste innan vad de skulle göra, hade bara fått uppgift att ta oömma kläder, funktionsdugliga skor, dator, ev Smartphone/iPhone, termos och mugg.

Detta ämne är ett kärt ämne, det ligger mig varmt om hjärtat. Jag har varit utanför Trollhättan och föreläst om geocaching förut, både för förskolan, grundskolan och Skoldatateken. Jag tycker att geocaching i skolan är ett sätt att bryta mönster. Ett sätt att tänka utanför ramarna för det vanliga och traditionella. Geocaching för mig är nyfikenhet, engagemang, kreativitet, kommunikation, samarbete och ett aktivt lärande. Passar så väl in med vad våra styrdokument säger:

Skolans värdegrund och uppdrag
Skolan ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt vilja till att pröva egna idéer och lösa problem.

Eleverna ska få möjlighet att ta initiativ och ansvar samt utveckla sin förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.

Skolan ska därigenom bidra till att eleverna utvecklar ett förhållningssätt som främjar entreprenörskap.

Nu hoppas jag många nappar och vill prova geocacha med sina elever under läsåret, och självklart hjälper jag till.

This is going to be fun!