Flippat möte med skolledare

september 4, 2012 | Kommentarer inaktiverade för Flippat möte med skolledare

Jag har förmånen att träffa ledningsgruppen på skolområdet och prata IKT på olika sätt. Det ger möjlighet för diskussion, samtal och reflektion. Det ger också möjlighet till att påverka, utbilda och skapa förutsättningar för lärande med IKT.

Jag har en tanke att det ska vara en röd tråd i våra möten. Jag ska göra en kartläggning på skolorna och förskolorna kring IKT och implementera områdets IKT-handlingsplan.

Idag handlade om Flipped classroom. Istället för att prata om det så gjorde vi det praktiskt. En vecka innan skickade jag ut länkar till filmer om Flipped classroom och ett intressant blogginlägg på Skollyftet (av Karin Brånebäck). Sedan startade gruppdiskussioner kring olika frågeställning och visade samtidigt hur de skulle använda corkboard.me.

Det var spännande diskussioner kring förändrad lärarroll, ledarroll och elevansvar. Samtal av läxor och förberedelser. Hur använder läraren sin tid till eleverna och hur använder skolledaren sin tid med lärarna. En härlig pedagogisk diskussion på flera nivåer. Det handlade både lärandet i sig och om hur gör man praktiskt. En del ser möjligheter – en del ser hinder. Men det var också högt till tak.

Vi avslutade med lite PIM också för att dessutom göra något praktiskt. Nu flippar vi vidare, ska bli spännande om ett tag att ta upp tråden igen. Hur många av skolledarna kommer flippa sina personalmöten. Jag tror jag är säker på några i alla fall…. 🙂