Om vi bara haft en projektor….

september 25, 2012 | Kommentarer inaktiverade för Om vi bara haft en projektor….

De senaste dagarna (fast egentligen kanske de senaste veckorna) har jag tänkt på hur lyckligt lottad jag är som får träffa så många bra lärare och rektorer i våra verksamheter. Vi har många bra möten, försöker se möjligheter trots hinder på vägen, och spånar tillsammans hur man kan utveckla den skola och den undervisning som redan finns.
Jag är glad att träffa så många människor som vill så mycket, gör så mycket, försöker så mycket men har så lite medel att genomföra det man vill.
Idag hade jag förmånen att träffa en grupp lärare som vet vad de vill, har många bra idéer och tankar, som inte ser hinder utan möjligheter. Men ändå slås de av en verklighet där det inte är genomförbart då det varken finns elevdatorer eller projektorer. I de flesta salar och lektioner finns enbart lärarens dator att tillgå. Ni kan säkert gissa hur enkelt är det att samla en hel klass runt en dator med 15 ” skärm. Flera av er kanske har den verklighet idag. Men har de gett upp? Nej, lärare är tappra. De hoppas och tror fortfarande på att det snart är deras tur. De är med mig och spånar hur det skulle kunna se ut i deras undervisning om det bara hade haft en projektor på skolan att låna ibland…..